Menu

MAM's Montessori Kinderopvang

In de twee basisscholen van PCBO Montessori Passe-Partout is MAM’s Kinderopvang Montessori gevestigd. Stimuleren tot ‘zelf doen’ biedt een kind veel veiligheid. Ze voelen zich gewaardeerd en zullen zich op die manier ontplooien tot zorgzame mensen die elkaar en hun omgeving respecteren. Bovendien heeft elk kind uit zichzelf de sterke behoefte om zich te ontwikkelen, om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Deze ontdekking zette de Italiaanse arts en psycholoog Maria Montessori ertoe aan een eigen onderwijsconcept te ontwikkelen, waarin kinderen alle ruimte hebben om zichzelf op een natuurlijke manier in een voorbereide omgeving te ontwikkelen. Eigen spelkeuzes worden gestimuleerd en er wordt goed gekeken naar de interesses en talenten die het kind heeft.

MAM’s werkt nauw samen met de basisschool, zodat de overgang naar school zo eenvoudig en natuurlijk mogelijk verloopt.

baby opvang

Baby- en Dreumesopvang

Het kan best spannend zijn als uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Het is dan ook een fijn idee als u zeker weet dat uw baby terechtkomt in een warme en huiselijke omgeving, waar het zich in alle rust kan ontwikkelen en waar het zich thuis voelt.

Veilig en geborgen

Onze baby huiskamer is speciaal ingericht voor kinderen vanaf 3 maanden. De ruimte is sfeervol, rustig en overzichtelijk. Er is een fijne bank of comfortabele stoel aanwezig, waar de babyspecialisten de tijd nemen om in alle rust de baby’s te voeden en samen te zijn. Op die manier voelt uw kind zich veilig en geborgen. Ook zorgen we voor zoveel mogelijk vaste gezichten voor elk kind, zodat de band tussen baby en MAM’s Specialist optimaal kan groeien.

DSCF0061 highres

MAM’s voorschoolse opvang

Bij MAM’s geven we uw kind alle ruimte om rustig op te starten en kunnen ze tijdens de VSO een boekje lezen of spelen in één van de ingerichte hoeken.

Als de school begint, brengt de MAM’s Specialist uw kind naar school. Zo weet u zeker dat uw kind een fijne en rustige start van de dag heeft en met frisse energie op school kan beginnen.

DSCF0091 highres

MAM’s buitenschoolse opvang

Als uw zoon of dochter naar de basisschool gaat, kunt u bij ons terecht voor voor-en/of naschoolse opvang. Op de BSO staat vooral het thuisgevoel centraal. Na een intensieve schooldag krijgt uw kind de ruimte om te ontspannen. Voor de één betekent dit lekker een boek lezen, terwijl de ander juist graag in een boom klimt of met een ander een spelletje speelt. Ook op onze VSO en BSO geven we zoveel mogelijk ruimte aan initiatieven vanuit de kinderen. Zo kan een idee om een ridderschild te knutselen uitlopen in een heel project over ridders en kastelen of een herfstwandeling in het maken van een complete seizoen tafel. Zo blijft het altijd tof bij de BSO.

MAM’s Mini College

Wanneer uw kind tussen de 2 en 2,5 jaar oud is, start het in het Mini College. Hier leren de peuters zelfstandigheid ontplooien, spel ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Een van de belangrijkste en meest herkenbare dingen is dat peuters graag ‘zelf willen doen’. Bij MAM’s coachen we hen daarbij. We stimuleren hen, en laten kinderen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Wanneer de peuters de drie zijn gepasseerd, gaan ze zich voorbereiden op de basisschool. De kinderen van het Mini College brengen een deel van de tijd door in hun eigen groepsruimte. Ook mogen zij er ook voor kiezen om in onze gezamenlijke ‘werk’ruimte op ontdekking te gaan.

Natuurlijke groei naar school

Wanneer uw kind ouder wordt, zal het steeds meer toegroeien naar school. Als kinderopvang zorgen we ervoor dat we het contact met de school nauw onderhouden. Dit doen we bijvoorbeeld door de kinderen op het plein mee te laten spelen of mee te laten doen met bepaalde lessen. Op die manier is de overgang van de opvang naar school zo klein, en natuurlijk mogelijk.