School

Een passe-partout geeft rust en ruimte en haalt dat wat je wilt bekijken intenser naar voren. Zet je een kind in die fotolijst, het passe-partout, dan benadruk je daarmee het unieke van dat kind. Zo willen wij de talenten en mogelijkheden van de kinderen op onze school naar voren halen en kinderen op die manier laten sprankelen. Het kiezen van een basisschool die past bij je kind is een van de belangrijkste keuzes die je als ouders maakt. De onderwijsvisie van de school moet aansluiten bij wat jij belangrijk vindt. Dit menu item 'Onze school' geeft antwoorden op de eerste vragen die je waarschijnlijk hebt en die wij dan ook regelmatig van ouders krijgen.

Centrale ligging

Montessorischool Passe-Partout is de enige Montessori basisschool in Apeldoorn, met twee locaties. De locatie in het Centrum is gelegen in de wijk Welgelegen aan de Lange Grafte, de locatie in Kerschoten is gelegen aan de Boerhaavestraat. Dit geeft ouders uit verschillende wijken de kans om voor deze onderwijsvorm te kiezen.

Onderwijs van nu!

Je staat er tijdens het schoolkeuzeproces voor je kind niet zo bij stil. Maar onderwijs is veranderd. Geen krijtborden meer en saaie zwart-wit boekjes en klassikaal lesgeven zijn allang niet meer de standaard. De ICT revolutie heeft ook het onderwijs ongekende mogelijkheden geboden en daar maken we gebruik van. Digitale onderwijsmethoden bieden de kinderen veel variatie in leren aan. We geven hier zeven redenen om te kiezen voor Montessori Onderwijs.

Omdat je kind:

1. Zelf actief kan zijn in een voorbereide en veilige omgeving die uitdaagt tot ontdekken
2. De kans krijgt de eigen talenten en interesses te ontwikkelen
3. Plezier heeft en houdt in leren, alleen en samen met anderen