Ingeschreven, wat nu?

Tussen het moment van aanmelden en daadwerkelijk starten van uw kind op school zit vaak een langere periode. Om in die tijd op de hoogte te blijven van alle zaken op school kunt u het volgende doen:

Ouderportaal Parro
In de bevestigingsbrief van inschrijving staan toegangsgegevens voor het oudercommunicatieportaal Parro van de school. Download de app en maak vast uw account aan dan wordt u meegenomen in alle algemene berichtgevingen vanuit de school.  

Social media 
U kunt ons ook volgen op social media! 
https://www.facebook.com/hetpassepartout
https://www.facebook.com/hetpassepartoutkerschoten

Wennen op school 
Vanaf 2,5 jaar kunt u uw kind laten deelnemen aan het MAM's Montessori Minicollege. Op de dagen dat uw kind naar het Minicollege gaat kan het alvast wennen aan het naar school gaan. Het ervaart hoe het is om werkjes te doen en hoe de structuur van een schooldag is. Daarnaast gaan de kinderen uit het Minicollege op vaste momenten alvast op bezoek in de klas. Heeft u interesse in het Minicollege, neem dan contact op met Aartje Neuteboom van MAM's Montessori.

Vanaf 4 jaar mag uw kind elke dag naar school en meedoen met het onderwijs. Onze school kent geen wendagen. Vanaf 5 jaar gaat de leerplicht in. Dan moet uw kind verplicht naar school.

Spannend voor ouders

Het is ook spannend voor ouders. Nieuwsgierig hoe de juf tegen een eerste schooldag aankijkt? Bekijk dan de video: Je wilt dat je kind voldoende aandacht krijgt. 

Gelukkig kunnen we als ouders heel wat doen om de overstap naar school zo eenvoudig mogelijk te maken. Lees daarover in onze Blog: De eerste schooldag: de eerste stap naar zelfstandigheid.